Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014


Η Καλαμπάκα στο Εθνικό Κτηματολόγιο - Μέρος 1ο




ktimatologio ad        Το Εθνικό Κτηματολόγιο είναι ένα ενιαίο και διαρκώς ενημερωμένο σύστημα πληροφοριών που καταγράφει τις νομικές, τεχνικές και άλλες πρόσθετες πληροφορίες για τα ακίνητα και τα δικαιώματα πάνω σ΄αυτά, με την ευθύνη και την εγγύηση του Δημοσίου.

Η σύνταξη του αποσκοπεί στη δημιουργία ενός σύγχρονου, πλήρως αυτοματοποιημένου αρχείου ακίνητης ιδιοκτησίας, όλα τα στοιχεία του οποίου έχουν αποδεικτικό χαρακτήρα, εξασφαλίζοντας τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα και ασφάλεια των συναλλαγών.

Η Κτηματολόγιο Α.Ε. ανακοίνωσε την προκήρυξη 14 νέων μελετών κτηματογράφησης που αφορούν 10 Περιφερειακές Ενότητες (νομούς) σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για το σύνολο των εκτάσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Κοζάνης, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων (εκτός των περιοχών που έχουν ήδη κτηματογραφηθεί ή κτηματογραφούνται).

 Ανάμεσα στις περιοχές που πρόκειται να κτηματογραφηθούν και να ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο είναι η πόλη της Καλαμπάκας καθώς και το σύνολο των δημοτικών διαμερισμάτων των πρώην Καποδιστριακών Δήμων της περιοχής. Στο νομό Τρικάλων τα τελικά εγγραπτέα δικαιώματα ιδιοκτησίας που θα κτηματογραφηθούν είναι 293.490 και συγκεκριμένα στο Δήμο Καλαμπάκας είναι 103.368.

Μέχρι την πραγματοποίηση της ανάθεσης των μελετών και πριν ξεκινήσει η υποβολή δηλώσεων οι δικαιούχοι ακινήτων στις περιοχές αυτές οφείλουν να τακτοποιήσουν τυχόν εκκρεμότητες που αφορούν στην ακίνητη περιουσία τους (μεταγραφή στο Υποθηκοφυλακείο, σύνταξη οριστικών συμβολαίων, εκπόνηση τοπογραφικών διαγραμμάτων στο Εθνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς (ΕΓΣΑ 87)).     
  
 Αναλυτικά οι περιοχές της Καλαμπάκας που εντάσσονται στο Εθνικό Κτηματολόγιο, σύμφωνα με την Κτηματολόγιο Α.Ε. είναι οι εξής:

προ Καποδιστριακοί Δήμοι / Κοινότητες
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΚΑΛΛΙΡΡΟΗΣ
ΟΞΥΝΕΙΑΣ
ΑΓΝΑΝΤΙΑΣ
ΚΑΛΟΓΡΙΑΝΗΣ
ΟΡΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΑΗΔΟΝΟΣ
ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΣ
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ
ΚΑΣΤΑΝΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙΟΥ
ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΑΝΘΟΥΣΗΣ
ΚΑΤΑΦΥΤΟΥ
ΠΕΥΚΗΣ
ΑΥΡΑΣ
ΚΛΕΙΝΟΥ
ΠΟΛΥΘΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ
ΚΟΝΙΣΚΟΥ
ΣΑΡΑΚΗΝΑΣ
ΒΛΑΧΑΒΑΣ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ
ΓΕΡΑΚΑΡΙΟΥ
ΚΡΑΝΕΑΣ
ΤΡΥΓΟΝΟΣ
ΓΛΥΚΟΜΗΛΕΑΣ
ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
ΦΛΑΜΠΟΥΡΕΣΙΟΥ
ΔΙΑΒΑΣ
ΛΟΓΓΑΣ
ΦΩΤΕΙΝΟΥ (ΤΣΙΟΥΚΑΣ)*
ΘΕΟΠΕΤΡΑΣ
ΜΑΛΑΚΑΣΙΟΥ
ΧΑΛΙΚΙΟΥ
ΚΑΚΟΠΛΕΥΡΙΟΥ
ΜΑΤΟΝΕΡΙΟΥ
ΧΑΣΙΩΝ
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
ΜΑΥΡΕΛΙΟΥ
ΧΡΥΣΟΜΗΛΕΑΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΚΑΛΥΒΙΩΝ)*
ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΕΡΑΣΕΑΣ


          

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου