Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

9.

Μέσω ΕΤΕπ ΒΟΑΚ, βόρειο τμήμα Ε65 και Παράκαμψη Χαλκίδας

          Σημαντική είδηση έδωσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης καθώς σε απάντηση ερώτησης του Βουλευτή Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σίμου Κεδίκογλου, σχετικά με την κατασκευή του έργου, «Παράκαμψη Χαλκίδας, μίλησε για την χρηματοδότηση των νέων μεγάλων οδικών έργων που δεν έχουν πόρους από το ΕΣΠΑ 2014-2020.
          «Είμαστε ένα βήμα πριν την οριστική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων» για αυτά τα έργα είπε ο κος Σπίρτζης. Ειδικότερα είπε πως «για να ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο, γιατί δεν έχουμε στο νέο ΕΣΠΑ τους πόρους που είχαμε στο παρελθόν; Έχουμε έναν συνολικό σχεδιασμό για τους οδικούς άξονες που πρέπει να γίνουν. Σε αυτούς περιλαμβάνεται ο βόρειος οδικός άξονας Κρήτης, το βόρειο τμήμα του Ε-65 και η περιφερειακή της Χαλκίδας. Είμαστε ένα βήμα πριν την οριστική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Το αντιμετωπίζουν πολύ θετικά και για τους λόγους που αναφέρατε και εσείς. Βοηθούν πάρα πολύ οι τεχνικές λύσεις που έχουν βρεθεί για το βόρειο τμήμα του Ε-65, γιατί έχουμε μια μείωση του προϋπολογισμού πάνω από 200 εκατομμύρια. Άρα, έχουμε κομμάτι για να χρηματοδοτηθεί η παράκαμψη της Χαλκίδας και πιστεύουμε πραγματικά -και είναι δέσμευση αυτό- ότι είναι από τα πρώτα έργα που θα «τρέξουμε» μετά από την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
        Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε και εκτιμώ ότι με τη συμμετοχή όλων και με την αποδοχή όλων, είτε είναι κόμματα είτε είναι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα προχωρήσουμε για να δώσουμε τις βέλτιστες λύσεις σ’ αυτό το έργο και με τον νέο νόμο που ψηφίσαμε -και από κοινού μάλιστα- για να μην έχουμε τα φαινόμενα τα προηγούμενα έργα υποδομών. Δηλαδή, να γίνουν γρήγορα οι απαλλοτριώσεις, να μην έχουμε καθυστερήσεις, να μην έχουμε πρόσθετες επιβαρύνσεις στο έργο».

            Συγκεκριμένα για το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας τόνισε πως «σε κάθε περίπτωση για να διασφαλίσουμε την παράκαμψη της Χαλκίδας συζητάμε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και ολοκληρώνουμε. Αυτό σε κάθε περίπτωση. Άρα, η παράκαμψη της Χαλκίδας είναι δέσμευση ότι θα γίνει. Οι απαλλοτριώσεις σύμφωνα με την εκτίμηση του μελετητή είναι 50.000.000, σύμφωνα με την εκτίμηση της Υπηρεσίας είναι 25.000.000. Είναι υπερεκτιμημένη του μελετητή. Έχουμε βρει τους πόρους για τις απαλλοτριώσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου