Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ψηφιακή προβολή της ιστορίας των Μετεώρων


«Τα Μετέωρα είναι η μεγαλύτερη μοναστική κοινότητα με παγκόσμια εμβέλεια στο πολιτιστικό γίγνεσθαι. Η προσπάθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη δημιουργία της συγκεκριμένης ψηφιακής πλατφόρμας, στοχεύει στο να υπερβούμε μέσω της τεχνολογίας κάθε σύνορο και να καταστήσουμε τα Μετέωρα παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, με πολλαπλά οφέλη για τη Θεσσαλία, την τοπική οικονομία και προπαντός τη μεταλαμπάδευση της ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

          Αυτά δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος υπέγραψε τη σύμβαση προϋπολογισμού 68.800 ευρώ, που αφορά στις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες και τις τελικές διαμορφώσεις των χώρων και της αίθουσας προβολής, του κτιρίου του Πολιτιστικού Κέντρου Καλαμπάκας, για την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος ψηφιακής προβολής της ιστορίας και του πολιτισμού των Μετεώρων, το οποίο ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

          Το κτίριο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, είναι ισόγειο επιφάνειας 300 m2 με υπόγειο επιφάνειας 224 m2. Οι προβλεπόμενες με την εργολαβία παρεμβάσεις θα γίνουν κυρίως στο ισόγειο του κτιρίου και στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις στο ισόγειο και στο υπόγειο.

          Το ισόγειο του κτιρίου περιλαμβάνει :
-Την αίθουσα, η οποία θα λειτουργήσει ως αίθουσα προβολής, επιφάνειας 135 m2.
-Τον χώρο εισόδου, επιφάνειας 32 m2, στον οποίο θα διαμορφωθεί χώρος εικονικής περιήγησης με οθόνες προβολής.
-Τους χώρους υγιεινής.
-Τους λοιπούς βοηθητικούς χώρους ( γραφεία διοίκησης, εργαστήριο ).

         Προβλέπονται εργασίες κυρίως στην αίθουσα προβολής αλλά και στους άλλους χώρους, όπου απαιτούνται σχετικές παρεμβάσεις σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου