Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018


Ανάρτηση Δασικών Χαρτών σε όλο το Νομό Τρικάλων -Υποβολή αντιρρήσεων



Από την Διεύθυνση Δασών Τρικάλων, ανακοινώνεται ότι με την ταυτάριθμη απόφασή (ΑΔΑ:6ΠΦΘΟΡ10-1ΜΕ), αναρτήθηκε στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης Δασικών Χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της «Ελληνικό Κτηματολόγιο» ο Δασικός Χάρτης του συνόλου περιοχής αρμοδιότητας Δ/νσης Δασών Τρικάλων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του Ν.3889/2010 (ΦΕΚ 182/Α/2010), όπως ισχύει.
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να λαμβάνει γνώση, μέσω της ιστοσελίδας της «Ελληνικό Κτηματολόγιο». Η υποβολή των αντιρρήσεων είναι δυνατή μόνον ηλεκτρονικά, στον ειδικό δικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων, της ιστοσελίδας της «Ελληνικό Κτηματολόγιο» με τη συμπλήρωση σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας, σε διαδικτυακή εφαρμογή, εντός αποκλειστικής προθεσμίας εκατόν πέντε (105) ημερών.
Ημερομηνία έναρξης των αντιρρήσεων είναι η 6η Ιουλίου 2018 ημέρα Παρασκευή και λήξης η 18η Οκτωβρίου 2018 ημέρα Πέμπτη.
Ιδιαιτέρως, για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά 20 ημέρες, και συνεπώς η καταληκτική ημερομηνία λήξης των αντιρρήσεων είναι η 7η Νοεμβρίου 2018 ημέρα Τετάρτη. Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά τη αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στο δασικό χάρτη, εκτάσεων.
Δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων έχουν:
- φυσικά και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου,
- το Ελληνικό Δημόσιο
- οι οικείοι Ο.Τ.Α. α΄ και β’ βαθμού,
εφόσον επικαλούνται για τη θεμελίωση του έννομου συμφέροντός τους, εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα, στις περιληφθείσες στον αναρτηθέντα δασικό χάρτη δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις ή πετρώδεις εκτάσεις.
Ειδικά, κατά της παράλειψης να περιληφθεί στο δασικό χάρτη ορισμένη δασικού χαρακτήρα ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση, αντίρρηση μπορεί να υποβάλλει:
- κάθε φυσικό ή Νομικό Πρόσωπο ή Ο.Τ.Α.
- Περιβαλλοντική Οργάνωση
- άλλα Νομικά Πρόσωπα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνεται η προστασία τού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.
Για το παραδεκτό των αντιρρήσεων απαιτείται η καταβολή ειδικού τέλους, το οποίο είναι ανάλογο του εμβαδού της έκτασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου