Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Δασικοί χάρτες: Οι νέες ημερομηνίες για ενστάσεις και για τους κατοίκους εξωτερικού
  
          Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Περιβάλλοντος παρατείνεται έως την 12η Ιουνίου 2017 η προθεσμία υποβολής ενστάσεων κατά του περιεχομένου των αναρτημένων δασικών χαρτών, για τις περιπτώσεις που η προθεσμία υποβολής τους, λήγει πριν την ανωτέρω ημερομηνία. Σύμφωνα με την εγκύκλιο ως ημερομηνία λήξης τής άνω προθεσμίας, νοείται η ημερομηνία που προκύπτει από την εφαρμογή τής αντίστοιχης των εκατόν πέντε (105) ημερών και ετσι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των εντάσεων , για όλες τις περιοχές αναρτημένων δασικών χαρτών, είναι η 12η Ιουνίου 2017, για δε τους μόνιμα κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή η 3η Ιουλίου 2017.

              Συνεπώς, η ΕΚΧΑ θα πρέπει να προβεί στις ακόλουθες ενέργειες: 

1. Έκδοση τροποποιητικής απόφασης ανάρτησης τού δασικού χάρτη και πρόσκλησης υποβολής αντιρρήσεων, που θα αναφέρεται, αποκλειστικά, στις νέες καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αντιρρήσεων. 

2. Έκδοση, ομοίως, τροποποιητικής απόφασης συγκρότησης Σ.Υ.Α.Δ.Χ., ως προς το χρόνο λήξης τής λειτουργίας τους. 

3. Ενδεχόμενη τροποποίηση, εφόσον κριθεί απαραίτητο, των δημόσιων συμβάσεων που αφορούν την υποστήριξη τής λειτουργίας των Σ.Υ.Α.Δ.Χ. από αναδόχους, σύμφωνα με τις διατάξεις τής παραγράφου 1. γ τού άρθρου 132 τού ν. 4412/2016.

          Η Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε., στην οποία, επίσης, απευθύνεται η εγκύκλιος, παρακαλείται να μεριμνήσει για τη διατήρηση ανοιχτής σε λειτουργία τής διαδικτυακής εφαρμογής της, ώστε να εξακολουθήσει να δέχεται τις αντιρρήσεις που υποβάλλονται μέχρι τις νέες καταληκτικές ημερομηνίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου